Oeverbescherming

Golfbreker

Oeverbescherming

Natuur vriendelijke beschoeiing

De specialisten op het gebied van waterkwaliteit zijn het er over eens natuurvriendelijke beschoeiing flink bijdraagt aan een goede waterkwaliteit. (Bron: Rijnland) De natuurvriendelijke oevers die wij plaatsen, met ons gespecialiseerde materiaal, zijn oevers waarbij we naast de waterkerende functie, rekening houden met natuur.

Om de oever te beschermen tegen afkalving gebruiken wij onbehandelde en onbewerkte houten palen. Achter de palen is het drassig en rijst de oever flauw omhoog. Op deze wijze wordt de wal beschermd en is er veel ruimte voor flora en fauna. Bij lange stukken natuuroever laten we geregeld de palen wat zakken om zo een faunapassage te creëren. Indien nodig plaatsen we op de “wind- en storm hoeken” extra golfbrekers, ook van onbewerkte houten palen, om de zwaarste klappen op te vangen.

Ecologische beschoeiing

Loonbedrijf Martijn van Nieuwkoop introduceert de ecologische beschoeiing. Dat is een beschoeiing die gemaakt is van materiaal uit de buurt. Geen tropisch hardhout maar hardhout uit Europa, zoals Lariks hout en palen van bijvoorbeeld kastanjehout of Douglas of naaldhout. Er is keuze genoeg binnen Europees hout, dus waarom zou je grondstoffen en brandstoffen verspillen aan hout van de andere kant van de wereld?

Golfbreker

Een natuurvriendelijke golfbreker haalt de kracht uit de golf voordat deze tegen de beschoeiing slaat. Wij adviseren dus om op windhoeken een golfbreker te plaatsen. Zo gaat uw natuurlijke beschoeiing veel langer mee.

Traditionele beschoeiing

Omdat niet ieder stuk land er zich voor leent plaatsen wij ook de traditionele hardhouten of combi beschoeiingen en damwand. Natuurlijk kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden

Wij werken op het water met onze eigen mini-kraanboot of met een kraan op pontons en vlotten. Hierdoor zijn wij in staat om bijna overal te komen. Wij werken vanuit Reeuwijk – Hekendorp. Plaatsen waar we tot nu toe hebben gewerkt: Gouda, Bodegraven, Sluipwijk, Alphen aan de Rijn, Ter Aar, Nieuwkoop, Woubrugge, Hoogmade, Langeraar, Woerdense Verlaat, Leimuiden, Aalsmeer, Kromme Mijdrecht en Kortenhoef. Nieuwe plaatsen sluiten we natuurlijk niet uit uit.
Nieuwsgierig geworden naar onze oeververdediging? Neem dan gewoon even contact op!