Kraanboot verhuur

Transport over water

Met onze kraanboot kunnen wij allerlei materiaal voor u transporteren of afvoeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan zand, grond, bagger, boomschors, enzovoort. Genoemde materialen kunnen wij ook zelf leveren. En dat is goed nieuws indien u in het bezit bent van een recreatieperceel, eiland of schiereiland dat vanaf de weg niet of nauwelijks te bereiken is!

Wij zijn actief in de volgende plaatsen:

  • Reeuwijk, Gouda (Reeuwijkse plassen)
  • Langeraar (Langeraarse plassen)
  • Nieuwkoop, Woerdense verlaat (Nieuwkoopse plassen, Kromme Mijdrecht)

Hierbij merken wij op dat wij onze boot via waterwegen kunnen aanvoeren, maar ook via wegtransport. Dit brengt extra kosten met zich mee.

U kunt onze boot, inclusief schipper, per uur huren.

Bagger werkzaamheden

Het woord baggeren komt van bagger. Bagger is slib dat ontstaat doordat plantenresten, afval, bodemmateriaal en bladeren zich vastzetten op de bodem van waterwegen. Op den duur kan dit het scheepvaartverkeer of de capaciteit van het afvoeren van water hinderen. Maar het kan natuurlijk ook het zwemplezier bederven doordat er veel baggerresten naar boven komen drijven zodra er langs de bodem wordt gewoeld.

Het ontstaan van bagger stopt dus nooit. Dit betekent automatisch dat onderhoud van de waterbodem zeer belangrijk is.

Baggertechniek:

Wij gebruiken meerdere technieken:

  • Een kraanboot met hydraulische kraan
  • Een kraan van de wal
  • Een kraan vanaf een ponton

Huren:

Indien u tot de conclusie bent gekomen dat er bij u gebaggerd moet worden dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt een  boot inclusief schipper huren.

Huuroptie 1:

De bagger wordt door ons op uw eigen perceel geplaatst. Zolang dit binnen een aantal wettelijke bepalingen gebeurd is dit veruit de goedkoopste oplossing. Wij komen leeg aan en gaan leeg terug, de bagger is voor u.

Huuroptie 2:

De bagger wordt door ons afgevoerd. In dit geval moeten er eerst een bodem en bagger analyses worden gemaakt. Zodra bekend is in welke mate de bagger vervuilt is, kunnen wij u een offerte maken. Dit voorstadium kunnen wij tegen betaling voor u verzorgen. U ontvangt op basis van de analyses een offerte voor baggeren en afvoer van de bagger.